Bedwantsen beet of toch iets anders? Hoe herkent u bedwantsen in huis

Niet iedere rode bult is een bedwants beet. Som kan het ook iets anders zijn.

Denkt u dat u bedwantsen heeft? Bent u wakker geworden met jeukende bulten op uw lichaam? Helaas kunnen we niet altijd zien aan de beten of het daadwerkelijk bedwantsen zijn geweest, zelfs dokters kunnen niet altijd met zekerheid zeggen welk insect u gebeten heeft. Het is vaak een samenwerking van uzelf, de dokter en de ongediertebestrijder om vast te stellen waar u last van heeft.

 

Rode bulten die jeuken?


De meeste mensen denken bedwantsen te herkennen aan de beet, want de beet van een bedwants veroorzaakt vervelende rode bultjes die behoorlijk jeuken. In de meeste gevallen zijn de rode bulten kort bij elkaar te vinden. Helaas houdt het hiermee niet op. Want als u heel vaak wordt gebeten dan kunnen de jeukende bulten zelfs zorgen voor zwelling van de huid. Maar niet ieder jeukend rood bultje is automatisch van een bedwants. Er zijn tal van redenen waarom wij als mensen rode bulten kunnen krijgen, dit hoeft dus niet altijd van een insect als de bedwants te zijn. Heeft u al langer last van dit soort verschijnselen als rode bulten en jeuk, wellicht is het dan verstandig om eerst eens met een arts te praten.

Waar moet u op letten bij vermoeden bedwantsen


Het herkennen van bedwantsen is met name lastig omdat zij zich graag overdag verstoppen. Deze insecten staan bekend om hun lichtschuwheid, en dus zult u ze overdag niet zomaar zien rond wandelen door de kamer. Bedwantsen komen met name tijdens onze slaap tevoorschijn om zich te voeden, maar zodra u het licht aan zet zullen zij proberen te vluchten. Maar waar moet u dan kijken om ze aan te treffen? Door hun formaat kruipen ze graag in allerlei kieren en naden, en dat zijn dus ook de plekken waar u kunt beginnen met uw zoektocht. Dat zijn ook de plekken waar onze specialisten zouden gaan zoeken tijden een inspectie bedwantsen. Denk hierbij aan plekken zoals het bedframe, matras naden, achter het hoofdbord van uw bed, achter plinten, in stopcontacten, in de naden van uw nachtkastje. Maar ook gescheurd stucwerk of loshangend behang kan zomaar een plek zijn waar ze zich verstoppen. Zelfs als u al deze plekken heeft bekeken, kan het zomaar zijn dat u nog geen bedwantsen heeft aangetroffen. Bedwantsen zijn klein van stuk en hun sporen nog kleiner, u moet precies weten waar u naar moet zoeken en kijken. Wees dan ook niet bang om een professional van de Bedwantsen Specialist om hulp te vragen. U kunt bij ons altijd een inspectie aanvragen.

Wat voor sporen laten bedwantsen achter?


Als er zich bedwantsen bevinden in uw slaapkamer, of zelfs elders in de woning, zijn er vaak sporen te vinden. Deze sporen lopen uiteen van eitjes, vervelingshuidjes, geur, bloedvlekjes en uitwerpselen. Bedwants eitjes zijn witachtig van kleur, klein en over het algemeen ovaalvormig. Tijdens inspecties worden eitjes meestal aangetroffen in kleine groepjes bij elkaar. U kunt de bedwants eitjes onder andere aantreffen in naden en/of kieren. Maar kan zelfs bij een grote bedwantsplaag aangetroffen worden op het matras. Bedwantsen moeten vervellen om te kunnen groeien. Over het algemeen vervellen ze vijf maal tijdens hun levenscyclus. Deze vervellingshuidjes worden vaak aangetroffen bij het hoofdbord van het bed, achter de plinten en stopcontacten. Als mensen klagen over de geur van bedwantsen, dan praten we over letterlijk grote aantallen bedwantsen. Geurklachten komen dus ook alleen voor bij een bedwantsenplaag. De belangrijkste graadmeter om te bepalen of er bedwantsen zijn, zijn de uitwerpselen. Tenslotte laten alle levende wezens ergens uitwerpselen achter. Bedwants uitwerpselen zijn te herkennen als rood tot zwarte vlekjes, soms ook wel omschreven alsof er een pen ergens heeft gelekt. De uitwerpselen van een bedwants zijn een belangrijk punt tijdens een inspectie. Ze produceren namelijk al vrij snel na een bloedmaaltijd hun uitwerpselen. Dus deze kun je op veel uiteenlopende plaatsen ontdekken zoals je laken, matras of zelfs bij naden of kieren rondom de bedbodem. Heeft u een boxspring? Keer dan ook tijdens een inspectie het bed om, en controleer eens onder de poten. Dat is ook een mooie plek voor hen om zich te verstoppen. Als men op zoek gaat naar bedwantsen, denk dan aan hun gedrag. Ze willen graag zo dicht als mogelijk bij hun voedsel leven, en dat bent u. Daarnaast zijn ze lichtschuw, dus verstoppen ze zich graag op plekken waar zo min als mogelijk zonlicht komt.

Bedwants uitwerpselen maakt duidelijk dat u bedwantsen heeft. Dat is dan ook de belangrijkste manier om hen te herkennen

Uitwerpselen van bedwantsen zijn een manier om overlast van bedwantsen te herkennen.

Bedwantsen klonteren vaak samen op locaties. Op deze locaties treft u dan van diverse levensstadia bedwantsen aan.

Bedwantsen verstoppen zich graag op donkere plekken. Vergeet dus niet om naden van uw matras te bekijken, en kijk ook zeker eens in de naden op de achterzijde van het hoofdbord.

Heeft u bedwantsen? dan heeft u een bedwantsen bestrijding nodig

Heeft u bedwantsen aangetroffen? Laat de Bedwantsen Specialist u dan helpen.

Help, we hebben bedwantsen aangetroffen. Wat nu?


Het allerbelangrijkste om te onthouden is: voor elk probleem is een oplossing. Dus raak niet in paniek. Wat u vooral niet moet gaan doen, is al uw spullen gaan verhuizen. Dan is er namelijk een grote kans dat u de bedwantsen gaat verspreiden naar andere ruimtes of zelfs een andere woning. Het vervelende is, dat u nu ook de hulp nodig heeft van een professionele bedwantsenbestrijder. Het is namelijk niet verstandig om bedwantsen zelf te gaan bestrijden. U weet niet waar u op moet letten, en ook beschikt u niet over de juiste middelen om snel & efficiënt van uw bedwantsen af te komen.

De Bedwantsen Specialist komt u graag helpen, niet alleen met bestrijding van bedwantsen. Maar ook als u twijfelt of u bedwantsen heeft. Onze bedwantsen bestrijders komen graag bij u langs voor een inspectie. Zij brengen dan de eventuele bedwantsen problematiek in kaart om zo tot de juiste oplossing te komen.

Wilt u graag meer weten over onze bedwantsenbestrijding?