Rare rode bultjes op het lichaam, veel jeuk. Ja hoor daar zijn ze weer! Die vervelende bedwantsen. U heeft er waarschijnlijk al veel over gehoord, en misschien nog wel meer gelezen. Maar hoe verspreiden ze zich nu eigenlijk.

 

Er zijn 2 manieren waarop de bedwantsen zich voornamelijk verspreiden, en u ze dus in uw woning kunt krijgen. U kunt ze bijvoorbeeld via die leuke reis of dat leuke weekendje weg mee naar huis nemen. Of u heeft net dat leuke nachtkastje gekocht via marktplaats.

 

Reislustige bedwantsen

We zijn er allemaal weleens aan toe. Even een weekje naar een zonnig oord, of dat weekendje naar een mooie stad. En daar is ook helemaal niks mis mee, tenslotte krijgen we zo weer zin om aan het werk te gaan. Helaas denken bedwantsen er hetzelfde over. Ze reizen maar wat graag rond, en dit doen ze zeer veelvuldig via onze koffers.  Een overnachting in een hotel, motel of pension kan al heel snel resulteren in het rijgen van bedwantsen. Doordat er constant nieuwe mensen komen en gaan, is er geen belangrijkere bron van verspreiding dan onze reislustige aard. Hotels en ndere vakantieoorden zijn erg kwetsbaar voor problemen met bedwantsen en kunnen het probleem gemakkelijk naar uw huis overbrengen. Het duurt soms even eer de bedwantsen opgemerkt worden in het hotel. Maar zijn ze eenmaal opgemerkt, onderneem dan snel actie!

 

Tweedehandsmeubels

Een van de grootste fabeltjes die er is over bedwantsen is dat ze enkel in of op het bed zijn te vinden. Laten we eerlijk zijn, het is ook een beetje een misleidende naam: bedwants. Helaas treffen we bedwantsen ook regelmatig aan in en op de meubels. Wat dacht je van het nachtkastje wat tegen het bed aan staat. Of de kledingkast, waarin u die leuke broek heeft opgeborgen die u heeft gedragen tijdens de vakantie. Ieder plekje in de slaapkamer waar een bedwants in kan komen, is een mogelijk verstopplaats. Dus denk nog een keer na voor dat je een nachtkastje of matras koopt via marktplaats of facebook.  Daarom is het ook heel belangrijk als u zelf last heeft van bedwantsen om de meubels niet te verplaatsen, en al zeker niet te verkopen. Schakel snel een professionele ongediertebestrijder zoals bedwantsen-specialist.nl in. Dan komt er een einde aan de overlast en dus ook de verspreiding van uw bedwantsenplaag.

 

Komen bedwantsen in alle kamers van mijn huis?

Zoals bekend leven bedwantsen van ons bloed, dus zij verblijven ook graag in onze buurt. U reist ook liever niet honderden kilometers naar de supermarkt. Door hun formaat kunnen ze zich zonder veel moeite via gaten, kieren en spleten van de ene naar de andere kamer verspreiden en ook daar zich voeden met ons bloed. Met rare rode bultjes en veel jeuk tot gevolg. Deze makkelijke verspreiding zorgt er ook voor dat hotels en andere vakantieverblijven zich steeds meer zorgen maken over bedwantsen. Als ze namelijk in een kamer zitten, kunnen ze zich potentieel verspreiden door het hele pand. Maar hoe doen ze dit nu daadwerkelijk? De kleinste gaatjes en kiertjes zijn voldoende voor hen om in te verstoppen. Maar als dat gaatje nu het gaatje is van de leiding? Zo verspreiden ze zich dus van de ene kamer naar de andere kamer. Ze gebruiken de leidingen, barsten, spleten, kabels of bijvoorbeeld een systeem plafond.

 

Kan ik bedwantsen voorkomen?

Het is soms erg lastig om te voorkomen dat u bedwantsen krijgt. Er zijn zeer veel mensen die het niet eens opmerken als er een bedwanstenbeet is geweest. Maar als u het vermoeden heeft dat u in een accommodatie heeft overnacht waar bedwantsen zich bevinden, kunt u toch verdere verspreiding proberen te voorkomen. Laat bijvoorbeeld uw bagage buiten staan, of anders in de garage. Bedwantsen vinden beton of gladde tegels niet erg fijn, en het bied niet veel verstopplekken. Mochten er bedwantsen in uw bagage zitten, ziet u ze hier ook eerder dan op bijvoorbeeld het tapijt. Sorteer de was buiten en doe deze gesorteerd in plastic zakken. Sluit daarna de plastic zakken goed af. Laat dan de zakken met wasgoed buiten liggen totdat u deze gaat wassen. Gooi het wasgoed direct vanuit de plastic zak in de wasmachine en gooi de plastic zak weg. Let wel op dat u de plastic zak buiten weggooit zodat ze zich niet alsnog in uw woning kunnen vestigen. Was vervolgens al uw kleding op 60°C. Indien dit niet mogelijk is, breng uw kleding dan naar de stomerij. Vermeld bij de stomerij wel dat u vermoedt dat er bedwantsen in de kleding zitten. Tenslotte wilt u niet een verdere verspreiding veroorzaken.

 

Wat als ik bedwantsen heb?

Het zou wel heel vervelend zijn als blijkt dat u toch, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, bedwantsen heeft. Indien dit echt zo mocht zijn, raden wij u aan om direct contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder, en niet zelf proberen te bestrijden. Bedwantsen zijn zeer lastig te bestrijden, en de kans dat u het niet helemaal op lost is zeer groot. Voor professionele bedwantsenbestrijding kunt u ook contact opnemen met bedwantsen-specialist.nl. Als u belt met 013-7610160 staan onze medewerkers u graag te woord.

Wilt u graag nog iets meer weten? Wij hebben onderstaand filmpje voor u gevonden op YouTube. Het betreft een documentaire van de BBC over bedwantsen.