Laagste prijs garantie
Bel direct: 085-4000600

Neem nu afscheid van bedwantsen
contact opnemen

Bedwantsbeten

Rode bultjes op uw armen? Rode bultjes op uw benen? Of heeft u juist rode bultjes op bijvoorbeeld uw rug? Als men dan op internet gaat zoeken, komt u al heel snel op bedwantsen uit. Maar niet ieder rood bultje is ook automatisch een bedwantsen beet. In theorie hoeft het nog niet eens van een insect te zijn. Bedwants beten zijn niet makkelijk te herkennen, de rode bultjes die worden achtergelaten kunnen ook heel erg lijken op een muggenbeet of een vlooienbeet. En iedere huid reageert anders. Waar een persoon die gebeten is door een bedwants een jeukende zwelling kan krijgen, kan een ander persoon zomaar niks voelen en nergens last van hebben.

 

Een bedwants beet herkennen

Bedwantsen zijn parasitaire insecten en willen bij ons mensen nog weleens een aandiening veroorzaken die in de medische wereld cimicosis wordt genoemd. Deze aandoening is niet bij ieder slachtoffer van de bedwants even duidelijk aanwezig, maar is wel te herkennen. Cimicosis kan in ernstige gevallen zelfs voor opvallende blaren zorgen, maar dan praten we wel over een ernstige besmetting van een locatie met bedwantsen. Hoe herkent u de bedwants beten of cimicosis? Omdat bedwantsen over het algemeen hun slachtoffer meerdere keren bijten, treft u meestal meerdere rode bultjes kort bij elkaar. Bij veelvuldig krabben kan dit zelfs resulteren in een soort uitslag. Beschuldig niet te snel bedwantsen van uw rode bultjes. Een irriterende plek of jeuk kan ook veroorzaakt worden door zaken als een infectie, ontsteking of allergische reactie. Heeft u recent een reis gemaakt of tweedehands meubelen in huis gehaald? Vertoont u een van de genoemde symptomen? Wellicht is het dan verstandig om een arts te raadplegen om een van de andere oorzaken uit te sluiten.


Zwelling en jeuk als gevolg van bedwantsen

Als een bedwants u bijt worden er stoffen geïnjecteerd die er voor moeten zorgen dat uw bloed niet stolt en u niet teveel voelt van de daadwerkelijke bedwants beet. Dit is met name bedoelt om de bedwants alle gelegenheid te geven om op het gemak de bloedmaaltijd tot zich te kunnen nemen. Ons lichaam eigen afweersysteem reageert op al deze vreemde stoffen in ons lichaam en zal dit proberen te bestrijden. Als gevolg van deze reactie treden er een aantal neveneffecten op. Dit veroorzaakt dus de rode bultjes, rode plekken en de enorme jeuk waar bedwantsen zo bekend om zijn. Doordat zij vaak meerdere keren bijten en ook daardoor meerdere rode bultjes kort op elkaar veroorzaken, ontstaat er een cumulatief effect. Alle rode bulten bij elkaar veroorzaken nog meer jeuk, en u krabt steeds harder. Hierdoor ontstaat vaak een zwelling omdat onze huid er geïrriteerd van raakt. U moet altijd proberen om niet te krabben, niet alleen vanwege de zwelling die dan kan ontstaan. Maar met name omdat het vele krabben ook wondjes kan veroorzaken, en daardoor een verhoogt risico geven op een infectie.

 

Een bedwantsenbeet of toch iets anders?

Het is nooit zeker dat u ook daadwerkelijk gebeten bent door een bedwants ook al heeft u rode bultjes aangetroffen op uw lichaam. De rode bulten kunnen namelijk ook veroorzaakt door andere insecten, maar ook het gevolg zijn van een allergische reactie. Bedwantsen zijn lastige insecten en verstoppen zich graag, en komen over het algemeen alleen maar tevoorschijn uit hun schuilplaats op het moment dat zij zich willen voeden. Normaal gesproken eten bedwantsen iedere 5-7 dagen een volledige bloedmaaltijd. Meestal doen zij dit in de nacht, tijdens onze slaap. Maar als ze ernstige honger hebben kan het ook gebeurden dat zij overdag op zoek gaan naar een slachtoffer. Bedwantsen zijn kruipende insecten, en klimmen in deze hoedanigheid niet op hun slachtoffer. Zij zullen eerder een plek uitkiezen waar u met uw lichaam contact maakt met de oppervlakte waar zij net lopen. Dus de kans dat u gebeten wordt op uw armen of benen, is een heel stuk groter dan dat u wordt gebeten op uw buik. Een belangrijk feit om te onthouden is dat bedwantsen een voorkeur hebben voor gladde huid. Dus een man met behaarde benen wordt minder snel gebeten, dan een vrouw met gladde benen.

 

Symptomen bedwantsbeten

Heeft u last van meerdere rode bulten, rode plekken op een of meerdere lichaamsdelen? Heeft u daarnaast last van zwellingen rondom deze plekken? Last van veel jeuk? Mogelijk heeft u dan last van bedwantsen. Aan te raden is dan om contact op te nemen met een arts om zaken zoals allergieën uit te sluiten, en tevens kunt u dan een inspectie aanvragen bij de Bedwantsen Specialist. Onze specialisten komen graag bij u langs om na te gaan of u daadwerkelijk last heeft van bedwantsen. Het herkennen van bedwantsen is soms lastig, vraag daarom altijd hulp van een professionele ongediertebestrijder.

Neem nu contact op voor een inspectie

Zijn bedwantsbeten gevaarlijk?

Veel mensen reageren nogal heftig op de beet van bedwants. Geirriteerde huid, rode bulten en zwellingen zijn een aantal symptomen van bedwantsbeten. Maar deze symptomen trekken altijd na een tijdje weer weg. Maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen, krab zo min mogelijk als u de jeuk ervaart. Als u uw huid kapot krabt is het mogelijk dat u een infectie of ontsteking krijgt, wij raden dan aan om naar de huisarts te gaan voor de juiste behandeling. Bedwantsen op zichzelf zijn niet gevaarlijk, maar vooral vervelende insecten die voor irritatie zorgen. U hoeft niet bang te zijn dat u allerlei nare ziektes overhoudt aan de ongenode gasten in uw woning.Help, we hebben bedwantsen aangetroffen. Wat nu?


Het allerbelangrijkste om te onthouden is: voor elk probleem is een oplossing. Dus raak niet in paniek. Wat u vooral niet moet gaan doen, is al uw spullen gaan verhuizen. Dan is er namelijk een grote kans dat u de bedwantsen gaat verspreiden naar andere ruimtes of zelfs een andere woning. Het vervelende is, dat u nu ook de hulp nodig heeft van een professionele bedwantsenbestrijder. Het is namelijk niet verstandig om bedwantsen zelf te gaan bestrijden. U weet niet waar u op moet letten, en ook beschikt u niet over de juiste middelen om snel & efficiënt van uw bedwantsen af te komen.

De Bedwantsen Specialist komt u graag helpen, niet alleen met bestrijding van bedwantsen. Maar ook als u twijfelt of u bedwantsen heeft. Onze bedwantsen bestrijders komen graag bij u langs voor een inspectie. Zij brengen dan de eventuele bedwantsen problematiek in kaart om zo tot de juiste oplossing te komen.

Wilt u graag meer weten over onze bedwantsenbestrijding?

 

Bedwantsenbestrijding of inspectie nodig?

Wij van de Bedwantsen Specialist helpen u graag. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 085-4000600. Uiteraard kunnen wij u ook terugbellen als dit makkelijker is voor u. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens achterlaten, en wij bellen u zo spoedig als mogelijk terug.

"Top service, snel en duidelijk advies. Er werd netjes en snel gewerkt."

Claudia

"Goede communicatie duidelijke uitleg en super service! Heel vriendelijk en beleefd."

Petra

"Op zondag gebeld ,netjes te woord gestaan. Omdat ik op maandag zelf niet kon , is hij op dinsdag langs gekomen. En nu van mijn bedwantsen af."

Maarten